Over mij

Mijn naam is Corrine Maas

Ik werk onder de naam NOORDZEEKUNST. Ik ben getrouwd met Frik en samen hebben wij twee dochters, Lara en Lyke. Er zijn ook altijd wel één of meerdere katten in mijn leven. Heerlijke beesten vind ik dat.

Ik heb lang nagedacht over mijn missie; wat het is dat ik hier te doen heb.

Ik wil de wereld een beetje mooier en liefdevoller maken.

Hoe dan? Zoveel ideeën, zoveel creaties.

Ik houd mijn omgeving schoon, door rommel op te ruimen van het strand. Daar maak ik kunstwerken van (kracht)dieren mee die ik wereldwijd verkoop.

Ik schrijf columns over mijn leerlingen, om inzicht te geven en meer begrip te krijgen voor deze kwetsbare jongeren, die er zelf niet voor hebben gekozen om in een ander land een nieuwe start te maken.

Ik maak coachkaarten voor kinderen en volwassenen, inspiratiekaarten, vragenkaarten en affirmatiekaarten, om lekkerder in je vel te zitten, veerkrachtiger en gelukkiger te worden.

Ik hoop heel erg dat ik door deze kaarten mijn steentje bij kan dragen aan mooie lessen, gesprekken en gelukkigere mensen.

Dan schrijf ik ook nog verhalen, liefst op rijm waarvan ik hoop dat ik ze ooit als kinderboek uit kan laten geven.

Als kind wilde ik al mensen helpen en nadat ik eerst Maatschappelijk werk had gestudeerd, wilde ik toch liever met kinderen werken. Dus ging ik, zelf net moeder geworden, naar de Pabo om basisschooljuf te worden. Na 17 jaar basisonderwijs stapte ik over naar het VMBO en inmiddels werk ik parttime in een ISK, een internationale schakelklas, met vluchtelingentieners.

 

Laten we de wereld een beetje mooier achterlaten dan dat we haar hebben aangetroffen.

Ik doe dat door onder andere zwerfafval op te ruimen van het strand. Zo kan het niet terug de zeeën en oceanen in stromen, waar de dieren er in stikken of verstrikt in raken.

Van dat afval, dat de zee aan laat spoelen op de stranden en spullen die mensen achterlaten na een dagje gezellig op het strand, maak ik iets anders, iets nieuws, iets vrolijks.

In 2006 ben ik gestart met het verzamelen van drijfhout en het opruimen van de stranden. Hier ging ik ‘jutkunst’ of ‘recyclekunst’ van maken.

Van zwerfafval en plastic soep word ik boos, moedeloos en verdrietig, maar van mijn creaties, gemaakt van drijfhout, samen met dopjes, kroonkurken, visserstouw en tal van andere vondsten, word ik ontzettend blij. En jij waarschijnlijk ook. Je bent niet de enige.

 

“There is no trash…only treasures yet to be created”

Al jaren hoor ik van mensen dat ze zo vrolijk worden van mijn creaties van noordzeekunst.nl en dat is precies wat ik graag wil. Dat je kunt genieten van mijn creaties, wat niets anders is dan aangespoelde plastic soep en drijfhout, maar anders gecomponeerd, anders gerangschikt en anders ernaar gekeken. Iemand postte eens onder mijn kunstwerk van een ezel: “I need these in my life. Obsessed!!! There is no trash…only treasures yet to be created” Vertaald: Ik heb dit nodig in mijn leven. Geobsedeerd. Er is geen rommel, alleen schatten die nog gecreëerd moeten worden.

Niet ieder kunstwerk bevat plastic, maar bij iedere tocht naar het strand is mijn bolderkar niet alleen gevuld met hout, maar ook met touw en plastic. Zo hou ik het strand schoon en zorg ik op mijn eigen manier een beetje voor Moeder Aarde en hoop ik dat ik mensen bewust kan maken ook goed voor onze omgeving te zorgen. Want dit is iets dat we het beste samen kunnen doen: maak de wereld een mooie, schone en gezonde plek voor iedereen.

Creatieve duizendpoot

Het liefst zou ik de hele dag creatief bezig willen zijn: Papier-maché, hout, aquarelleren, schrijven van gedichten, verhalen, boeken, mixed-media, van alles vind ik leuk en doe ik graag. Maar naast deze creativiteit werk ik met veel plezier in het onderwijs. Na 17 jaar basisschooljuf stapte ik over naar het voortgezet onderwijs en inmiddels werk ik met vluchtelingentieners. Ook heerlijk om te doen.

Liefs, Corrine

Stel via onderstaand formulier je vraag of laat een opmerking achter

15 + 15 =

Corrine Maas | Noordzeekunst
06- 30677569 | corrine@noordzeekunst.nl

Etsyshop voor verkoop kunstwerken: https://noordzeekunst.etsy.com

Privacyverklaring | Algemene Voorwaarden