De H is van hond

In de loop der jaren heb ik heel wat honden gecreëerd. Toen ik ooit een opdracht kreeg of ik de hond van iemand na wilde maken, lukte dat me niet. Van totaal in je eigen wereldje je eigen ding doen, naar opdracht met voorbeeldfoto, was tien jaar geleden een brug te ver. Inmiddels kan ik dat gelukkig wel en vind ik dat ook nog eens heel leuk om te doen.

Een mevrouw uit de Verenigde Staten, die al eerder iets van mij had gekocht, vroeg zich af of ik haar honden in mijn stijl wilde maken. Aantal foto’s erbij, lang leve het internet. Het was echt ontzettend leuk om deze schattige honden te maken.

Ze waren zo leuk geworden, dat een mevrouw in Frankrijk vroeg of ik diezelfde honden ook voor haar kon maken, maar dan in haar favoriete kleuren. De honden uit Amerika heten Buster en Bingo, dus heb ik het kunstwerk voor de Française ‘De neefjes van Buster en Bingo’ genoemd.

Deze kanjer op de foto is Harley. Ik kende haar alleen van de foto’s, toen ik haar in Noordzeekunst-stijl maakte. Wat was ze enthousiast toen ze haar portret op kwam halen en haar baasje gelukkig ook. Of was het omdat ze lekker in de tuin kon snuffelen en spelen? Hoe dan ook, de H van hond en ook de H van Harley.